November 2008.
1. november.


Vejret:
Kl. 08.00 15º let skyet.
Kl. 15.00 19º regn.

2. november.

Vejret:
Kl. 08.00 15º sol.
Kl. 15.00 20º sol.
Regnmåler, 15 mm.

3. november.

Vejret:
Kl. 08.00 14º sol.
Kl. 15.00  18º sol.

4. november.

Vejret:
Kl. 08.00 11º sol.
Kl. 15.00 19º let skyet.

5. november.

Vejret.
Kl. 08.00 11º sol.
kl. 15.00 19º sol.

6. november.

Vejret.
Kl. 08.00 12º sol.
kl. 15.00  22º sol.

7. november.

Vejret:
Kl. 08.00 12º sol.
Kl. 15.00 21º sol.
Kære læsere, vi skal beklage meget at vi nu i ca. 1 måned har svigtet hjemmesiden og der med jer.

Vi havde læst at når man opholder sig i Spanien hele vinteren var det klogt at få et "SIP-Kort". Vi spurgte på campingpladsen hvor man kunne få sådan et kort. Vi skulle bare henvende os hos den lokale læge.

Hos lægen skulle man vise kontrakten fra campingpladsen som viste at vi boede her hele vinteren.  Endvidere skulle man vise vores EU-sygesikringskort samt vores danske pas. Herefter lavede lægesekretæren kortet mens vi ventede.

Det viste sig at det var en rigtig god beslutning at få lavet kortet. Vi fik desværre hurtigere brug for det end vi havde ønsket os.

Den 7. oktober kørte vi på hospitalet med Pia. Vi var meget nervøse for om hun var alvorligt syg.

Vi kørte til det nye kommune hospital i Torrevieja, her blev vi henvist til skadestuen. Vi fik en meget fin behandling og var meget tilfredse med at de straks tog en masse blodprøver samt urinprøve. Det viste at der ikke var fejl. Lægen mente dog at hun skulle have en gynækologisk undersøgelse. Så langt så godt, vi skulle nu hen til modtagelsen for at få en tid hos hospitalets gynækolog. 
Vi kunne ikke få en tid her og nu men ville blive ringet op inden for den nærmeste tid Dog var der lige det lille problem at de kun kunne ringe til et spansk telefonnummer, det havde vi heldigvis.
Da der ikke blev ringet de første dage tog vi hen til den lokale læge, han blev forevist papirerne fra hospitalet og henviste Pia til en gynækolog i Elche, her kunne hun først få en tid den 11 november, det var ikke lige det vi havde brug for, så vi kørte til Elche for at få en tid lidt nærmere på, de talte kun spansk og kunne ikke finde en bedre tid.
Vi kørte derfor tilbage til kommunehospitalet i Torrevieja. Her viste det sig at Pia ved en fejl var blevet slettet i deres system samt at alle papirer var bortkommet(????). De lovede nu at de ville starte forfra og at hun ville blive ringet op efter 1 - 4 uger for at få en tid.

Efter vi kom hjem på campingpladsen besluttede jeg (Poul) at nu kunne det være nok, hun skulle til undersøgelse om vi så selv skulle betale. Når man er lidt presset kommer krydderen lidt op i omgang, og jeg tog telefonen og ringede til vores forsikringsselskab - Tryg Tjenestemændene - den søde dame her mente ikke vi skulle vente så længe så hun gav tilladelse til at vi på forsikringens regning kunne henvende os på en privatklinik eller privat hospital.

Dagen efter kl. 10.00 kørte vi til privat hospitalet San Jaime i Torrevieja. Vi havde via. Tage fra Læsø fået oplyst at det var et meget godt hospital.

Straks vi meddelte at vi var danskere blev der sendt bud efter en dame som talte svensk, hun hjalp os med alt det praktiske, utroligt flot og betrykkende.

 Vi regnede nu med at få en tid hos en gynækolog og fik den besked at hvis vi selv ville lægge pengene ud indtil forsikringen betalte, kunne hun komme til straks. Vi betalte 90€ og var meget glade.

Hun blev undersøgt og skannet, under hele undersøgelsen var der en svensk tolk på. Det viste sig heldigvis at der ikke var tale om noget alvorligt, Pia skal nu til en  kontrol undersøgelse igen den 29. december. Forsikringens egen læge har gennemset alle papirer og sagt at vi kan tage det rolig og afvente kontrol undersøgelsen.

For så ikke at vi skulle tro at alt bare kørte der ud af igen har Pia nu været ved lægen igen denne gang med betændelse i den ene fod som ligner en elefant fod, den er forbundet og hun får antibiotikum, som hun fik en recept på hos lægen. Nu viste det sig igen at være godt at have SIP-Kortet, man får nemlig alt medicin til 40% af prisen når man har dette kort.

Nu tumler hun rundt med en forbinding om foden.


I går fortalte Svend-Erik fra Nibe at han gik til Fitness mandag, onsdag og fredag. Vi aftalte at han skulle komme forbi og tage mig med. Jeg blev lidt forsinket og vi aftalte at han kunne gå over og starte så ville jeg støde til senere.

Vel ankommet sprang jeg på en kondicykel og kørte i 15 min. herefter blev der taget nogle vægtløftninger og igen en tur på cyklen, jeg afsluttede på en romaskine.

Svend-Erik havde forladt mig da han havde glemt at tage vand med, han tog bad og gik.

Nu var det så min tur til at gå i bad. Efter badet tog jeg i døren og det gav en mindre skrald inde i låsen. Her stod Poul så og kunne ikke komme ud. Efter at have buldret på døren kom der en tysker som hentede opsynsdamen, hun meddelte mig på spansk at hun vil hente hjælp.
Efter en tid kom der to af de "gule mænd" som gav sig til at rode med låsen, da det ikke hjalp kravlede den ene over vægen og kom ind til mig i bruserummet. Han kunne selvfølgelig konstatere det samme som mig at noget var brækket inde i låsen.
Efter at de havde sparket og slået en del på døren kom håndværkeren så op i mig. Jeg spurgte på tysk om ikke de havde en hammer og en skruetrækker.
Det havde de og jeg pillede nu listerne af døren så pladen i midten kunne tages ud og vi kravlede så den vej ud og alle var glade og grinede en del.

Fremover tager jeg hammer og skruetrækker med i bad og på toilet.

Jeg var jo udsat for det samme i en parkeringskælder oppe i Benicassim i 2006.Denne spanske tyr står inde på området ved saltpanderne mellem La Marina og Santa Pola.
Det er Santa Pola man ser i baggrunden.

8. november.

Vejret:
Kl. 08.00 12º sol.
Kl. 15.00 22º sol.
Så er tiden kommet hvor vi går på tagterrassen og drikker Piñacolada, Happy hour 2x1, mellem kl. 16.30 og 17.30.

Fra tagterrassen er der en flot udsigt til Poolen og Middelhavet.

9. november.

Vejret:
Kl. 08.00 12º sol.
Kl. 15.00 21º sol.
Kl. 12.00 kørte vi til marked i La Marina Urbanisationen. Vi købte Clementiner, Æbler og Vindruer. På vejen hjem købte vi "Søndagskylling" i La Marina. En utrolig stor og god kylling.

Pia er begyndt at hækle urtepotteskjulere af indkøbsposer, vi var nede ved Grethe og Erling. Grethe vidste hvordan man klipper poserne i stykker så det bliver eeeen laaaang strimmel. Indkøbsposer i Spanien er gratis og kassedamen hjælper gerne med at pakke varerne, en meget fin service.

10. november.

Vedjret:
Kl. 08.00 12º diset.
kl. 15.00 21º  sol.
Dagen startede i Fitness centret hvor Svend Erik og jeg sled os igennem godt en time, vi tabte et par litet vand, hvordan det går med det svære spæklag ved vi ikke.

Kl. 13.30 spillede vi  Petanque i et meget fint vejr, der var 30 deltagere hvoraf vi er omkring 10 danskere. Øvrige spillere kommer fra Sverige, Schweiz, England og Tyskland, vores naboer som kommer fra Schweiz har meddelt at de gerne vil prøve at være med, så de møder op på torsdag.


Sportsanlægget på La Marina med vores Petanque baner i baggrunden.
Vi har råderet over alle 10 baner hver  mandag og torsdag
Der er pt. tilmeldt 31 personer.
Claus og Lotte som var ledere i 2007, meddelte at nu måtte andre tage over,
jeg havde nok gjort mig lidt for synlig, så de mente, at det i år, måtte være Poul Lunk.
Claus, Tonny og Inge har lovet at tage over hvis jeg er forhindret.
Her er et par billeder fra sidste års afslutning.

11. november.

Vejret:
Kl. 08.00 12º sol.
Kl. 15.00 21º sol.

12. november.

Vejret:
Kl. 08.00 12º sol.
Kl. 15.00 22º let overskyet og sol.
Det viste sig det skulle blive en dag med lidt fut i. Først 1 time i fitness centret , så hjem og gøre klar til at komme til den store Paella fest.

Kl. 12.00 var der så meget røg fra bålet til Paella panden så vi måtte lukke forteltet og gå op på pladsen foran  Palapaen.

Der var stillet borde op og firmaet der skulle levere Paellaen var godt i gang med tilberedelsen. Der var ankommet et orkester som skulle spille hele eftermiddagen.En Paella pande af anseelig størrelse.

Der tilsættes grønsager.

Der blev brugt ris i spandevis.

Yolanda arbejder igen på La Marina.
Her ses  en flok danskere som æder og drikker. Svend Erik fra Nibe skåler med fotografen.
Prisen for et glas Sangria samt en tallerken Paella var 5.5€
Festen sluttede på tag terrassen med Piñacolada, Kaffe med Cognac og en del øller.


13. november.

Vejret:
Kl. 08.00 12º sol.
Kl. 15.00 21º sol.

14. november.

Vejret:
Kl. 08. 10º sol.
Kl. 15.00 20º sol.

15. november.

Vejret:
Kl. 08.00 9º sol.
Kl. 15.00 18º sol.
Så er tiden kommet hvor der bliver koldere om natten, varmenovnen er tændt om natten. Dog har vi samme temperatur om natten som man har i danmark om dagen.

16. november.


Vejret:
KL. 08.00 9 º sol.
Kl. 15.00 18º sol.
Som i måske har bemærket har vi fået en ny tæller på siden. Den gamle var for ustabil og har nu ikke virket i over en uge.

Den nye tæller kan en del mere end den gamle, visse af de funktioner kan i selv se ved at klikke på ikonet (tælleren).

Ikonet viser hvor mange der har været på i alt siden 15. juni 2007, en hvor man kan se hvor mange der er på lige nu samt hvor mange i dag.

Ved at klikke på ikonet kommer man ind på en side hvor man kan se en masse funktioner, bl.a. hvor i verden de er tilmeldt internettet.

I dag har der pt. været både danskere, svenskere, englændere og spanioler på siden.

17. november.

Vejret:
Kl. 08.00 10º sol.
Kl. 15.00 21º sol.

18. november.

Vejret:
Kl. 08.00 9º sol.
Kl. 15.00 19º begyndende skydække.
Så er der kommet en lille service til jer. Vi har indsat et link til Google Translate. (oversætter), den oversætter en masse forskellige sprog.

Hvis du har et brev kan du markere det og gå i Redigér, her trykkes på kopi, i oversætteren går du igen i Redigér og trykker på sæt ind. Den oversatte tekst kan nu markeres og skrives ud på printeren. Du kan selvfølgelig også bare skrive i feltet, husk at indstille sprogene. Hvis du ønsker begge sprog udskrevet samtidig  trykker du bare print.

19. november.

Vejret:
Kl. 08.00 12º overskyet.
Kl. 10.30 kom det lidt regn.
Kl. 15.00 15º let regn.
Vi prøver pt. at smide et par kilo. Jeg har købt et par shorts som er et nr. for lille, i første omgang er det målet at kunne bruge dem.

Jeg går i fitness center hver mandag, onsdag og fredag.

Pia går sammen med Lene og Inge i Wellness center inde i La Marina by. også hver mandag, onsdag og fredag.

20. november.


Vejret:
Kl. 08.00 11º
Kl. 15.00
Regnmåler 1 mm.

Nyt-nyt-nyt.

Et link til måneds magasinet "Scandinavia-Costablanca" er nu lagt på forsiden.

Tidligere numre kan hentes på deres hjemmeside - i bunden til venstre -.

En journalist her d.d. besøgt os. Palle O. havde kontaktet dem for at få en artikel i magasinet vedr. overfald/røverier i Spanien. Artiklen kommer i januar nummeret.


Klik på billedet og læs bladet.21.november.

Vejret:
Kl. 08.00 11º sol.
Kl. 15.00 20º sol.

22. november.

Vejret.
Kl. 08.00 12º sol.
Kl. 15.00 22º sol.

23. november.

Vejret:
Kl. 08.00 13º let skyet.
Kl 15.00 19º sol.

Så kom dagen hvor vi igen kan drikke ren appelsinjuice.

I går kørte vi en tur for at se om vi kunne købe friske appelsiner. En af vores leverandører havde sat skilt op "Se venden Naranjas", her sælges appelsiner, j i naranjas ud tales som et h, altså naranhas.

Vi købte 10 kg. 5€ ( ca. kr. 38.-). man kan godt se at det er tidligt, de er lidt grønne endnu, men juicen er rigtig god, det smager ligefrem sundt.

Der blev brugt 8 små appelsiner til 8 dl. juice. Ser det ikke dejligt ud???.

24. november.

Vejret:
Kl. 08.00 13º sol.
Kl. 15.00 19º sol. og blæst.

25. november.

Vejret:
Kl. 08.00 12º sol.
Kl. 15.00 18º  sol.

26. november.


Vejret:
Kl. 08.00 7º skyet.
Kl. 15.00 9º regn.

27. november.

Vejret:
Kl. 08.00 11º skyet.
Kl. 15.00 17º byger.
Regnmåler 10 mm.

28. november.

Vejret:
Kl. 08.00 9º sol.
Kl. 15.00 15º sol.

29. november.

Vejret:
Kl. 08.00 9º let regn.
Kl. 15.00
Regnmåler 2 mm.

30. november.

Vejret:
Kl. 08.00 9º let regn.
Kl. 15.00 12º let skyet.