Juli 2009.Vejret i perioden:
19 -27º Sol og let skyet.
Tirsdag var vi på besøg hos Sophie som vi sidste år mødte på markedet i Döbriach, hun er en rigtig hyggelig dame på 37. Hun bor i et hus i Rudersdorf, med en meget flot udsigt over Drau tal.

Derfra kørte vi til marked i Döbriach, for første gang i år uden regn, vi købte en Sweinbraten og Sauerkraut, vi mødte lige Lotte og Peter, som var cyklende.

Vi har søgt efter et par nye vandre støvler til Pia, først i Gmünd hvor der er en god forretning med masser af støvler. Det viste sig at der ikke var nogen der passede damen.

I går kørte vi forgæves til banken den lukkede 16.30 og ikke som vi troede kl. 17.00.

Da vi nu var i Döbriach, gik vi ind til sko og støvle butikken som viste sig at have nogle vandre støvler som Pia kunne bruge.
Butikken er specialister og gør alt for at man får det rigtige fodtøj.
I første omgang mente den meget søde og venlige dame at Pia havde forskellig størrelses fødder. En størrelse 39,5 og 40.
Der blev ringet efter butik indehaveren som har en uddannelse i "fødder". :-))
Hen tog mål af Pias fødder og kom så frem til at det måtte være støvlerne  der var  forkert nummeret, hvilket viste sig at være rigtigt, han gav endvidere gode råd vedr. Pias akillessener som begge er opereret og giver en del problemer.

Butikken er også specialister i MBT-sko - Masaisko -.
De tilbød Pia at hun kunne komme en fredag så ville de låne hende et par weekenden over, indehaveren er helt sikker på at det vil hjælpe på hendes hæle. Det må prøves.

Lige nu sidder vi og venter på at min søn Mikael dukker op sammen med sine to børn Annemette og Mathias.
De kørte fra Harlev i aftes og regner med at blive her en uges tid.
Min svigerdatter Lone er desværre forhindret i at komme med da hendes søster er meget syg.
Vi glæder os til at være sammen med dem og vise dem Kärnten som de ikke tidligere har besøgt.


9. juli.

Vejret:
22 - 29º sol og let skyet.
Tirsdag lidt regn.
Så er mine børnebørn Annemette og Mathias og min søn Mikael kommet på besøg.

Lørdag den 4. kørte vi op til Villacher Alpenstrasse. Her er en herlig udsigt over hele Drautal med Søerne Ossiacher See, Wörther See, Faaker See og floden Drau.

På vej ned kørte vi ind og købte Kaiserssmarn, den smagte rigtig godt,  vi havde en rigtig flot udsigt mens vi sad og spiste.

Søndag tog vi til Maltatal hvor vi kørte op til Kölnbreinsperre. Det viste sig at vi havde valgt den dag hvor alle der har en motorcykel også ville der op. Det var lidt stressende at sidde i kø ved betalingsanlægget med over 100 motorcykler foran os, vi blev lidt skuffet over hvor lidt disse motorcykel entusiaster havde af køkultur, men der op kom vi da.
På tilbage turen var vi inde og se Porche museet i Gmünd. Min helt private Porche "en politibil" var der ikke mere :-(

Mandag blev der sejlet på Millstätter See, vi tog med båden Kärnten fra Seeboden og sejlede helle vejen rundt, det tager ca 2½ time.
Efter sejlturen spiste vi tennis restauranten ved Camping Burgstaller.

Tirsdag kom der så regn. Vi tog på "Osetur" i Spittal, hen under aften blev vejret bedre og vi tog på marked i Döbriach, her mødte vi en del bekendte både Danskere og Østrigere.

I dag onsdag har vi besøgte "Granatium" i  Radenthein.
Efter en tur rundt i den gamle mine gik vi til angreb på bjergsiden, hvor vi selv hugger Granater ud. Der blev i den grad hamret og banket, vi fik da også en pæn høst med hjem.

Det ser ud til at der er enighed om en slapper dag i morgen.Villacher Alpenstrasse med søerne Ossiacher See, Wörther See, Faaker see og floden Drau i baggrunden. Til højre Karawanken bjergene mod Slovenien.Der slappes af, med Dreiländerech i baggrunden.
Det er her Slovenien, Italien og Østrig mødes.

Mere slappen af.

På vejen ned gik vi ud på denne platform af Elefantriste, hvor man kan se direkte ned gennem ristene, flere hundrede meter.

Her på bjergkanten, helt i top, lige over det enlige grantræ sidder platformen.Så er vi til motorcykeltræf på Kölbreinsperre.

De fandtes i flere størrelser.Der er godt nok mange.

Her er køerne på vej op for at se de mange flotte motorcykler.

Lidt forsinket.Sejltur på Millstätter See.


Storkene i Baldramsdorf har fået unger.


Granatminen i Radenthein, nederst til højre ses udgangen fra mineskakten.


Indgangen til minen.

Familien fra Harlev arbejder på opgaven.
Billederne taler vel helt for sig selv, alle gik op i at få nogle granater hugget ud af vægen.
Nederst en bro som fører over vandløbet op til et lille vandfald bag minen.Der spises Spätzle af Pfandl. Der serveres med mørbradbøffer, champinon sovs, stegte annanasskiver og stegte ferskner med hjemmelavet ribsgele.


13. juli.

Vejret i perioden.
22 - 32º let skyet og sol.
Torsdag aften indsneg der sig et lille problem.

Jeg blev indlagt  på hospitalet i Klagenfurt med en blodprob i højre øje, og har nu mistet synet i øverste halvdel af øjet. Jeg er blevet udskrevet i dag mandag.
Man har arbejdet med at få blodprobben opløst for måske at kunne redde hele synet på øjet, desværre var beskeden da jeg blev udskrevet at der kun er 10% chance for at dette sker.

Når jeg ser på en person som står overfor mig kan jeg ikke se hovedet, alt over skulderhøjde er gråt.

Som det er lige nu, ser jeg udmærket når jeg har mine briller på. Brillerne klumrede jeg så med på hospitalet så de nu er smadret. DET GÅR IKKE FOR GODT for hr. Lunk pt.

Der er dog en vis glæde hos os, blodprobben kunne have sat sig langt værre stedder.

Desværre måtte mine børnebørn og sønnen tage afsked med mig mens jeg var indlagt, en lidt trist afslutning på deres ferie.


17. juli.

Vejret i perioden.
27 - 32º sol.
Så ser det ud til at der kommer styr på mit helbred.
Vi ha fået en rigtig god læge, han giver sig god tid til patienten og kærer sig om ham.
Vi har også fundet en øjenlæge som kan forestå kontrol af mit øje.
Onsdag i næste uge skal jeg til scanning af halsblodårer og have foretaget hjertekardiogram og som sekretæren sagde, alt hvad der måtte være nødvendigt for at få mig helt op i omgang igen.

Det er ikke blevet bedre med øjet og der er heller igen der giver udtryk for at de tror det bliver bedre. Når jeg bruger mine briller ser jeg næsten som før, men med en lille skygge oppe til højre.

Jeg bliver fodret med diverse medikamenter og øjendråber.

Jeg må gerne køre bil, men jeg har ikke rigtig lyst og jeg har da fru Lunk, hun kører gerne for mig.

__________________________________________

Læs nedenstående:


For ca. 3 uger siden kom det første lille glimt i øjet men det forsvandt meget hurtigt, så hvorfor bekymre sig om det.

Nu har jeg så fået oplyst at hvis jeg havde reageret på denne forløber og havde søgt læge havde der været stor chance for at man havde taget det alvorligt og en behandling kunne have gjort at jeg havde sluppet igennem uden mén.

Derfor set i bagklogskabens lys -TAG DET ALTID ALVORLIGT- når der sker ting som ikke er helt som det plejer.

_________________________________________

Nu tror jeg fru Lunk har lyst til at køre mig ud i den skønne Østrigske natur.

20 juli.

Vejret i perioden.
19 - 28º sol og en lille byge.
Har været henne og bestille nye briller, jeg smadrede de gamle på hospitalet i Klagenfurt.

Da jeg stadig er lidt usikker på hvorledes jeg kommer til at se i fremtiden, bad jeg om at få et par billige briller, det fik jeg.
Briller med 2 styrker - flydende overgang - +3 og +1. Flere stel at vælge mellem, Pris kr. 1100.- incl. alt. mulighed for at få ændret glassene senere, guderne må vide hvordan det kan gå rundt.

Jeg har også været ude og prøve dytten, der er slet ingen problemer   :-))


22. juli.

Vejret.
28º let skyet.

27. juli.

Vejret i perioden
22-32º sol med en enkelt byge.

Tirsdag  var jeg en tur hos lægen hvor der blev taget blodprøver.

Tirsdag aften var vi til marked i Döbriach, vi spiste Sweinbraten med Saurkraut.
Det viste sig så at blive den sidste gang jeg spiser Sweinbraten, for onsdag var jeg hos en specialist i Spittal, jeg fik alle organer og blodårer scannet samt foretaget et hjertediagram, han har nu forbudt mig at spise varm mad om aftenen og ellers kun drikke en masse vand, det bliver sgu ikke sjovt.
Han mente det ville være godt hvis jeg tabte mig 10 kg, jeg har allerede smidt 4 kg.

Torsdag gik turen op over Nochalm Strasse, Pias favorit når der skal slappes af, vi sad og hyggede os med en kop æblesaft alt imens et Murmeldyr sad og hyggede sig i solen, turen blev sluttet af med Kaiserssmarnn på hotel Post i Gmünd, ingen laver den så god som dem.

Lørdag tog vi en tur på Camping Burgstaller hvor vi hilste på personalet samt et par bekendte.

Søndag havde vi besøg af tre generationer "damer" fra naboen. Pia diskede op med Dansk Æblekage, bare godt.

I dag prøvede jeg om jeg kunne reparere de gamle briller, det gik helt galt, nu hænger fingrene sammen og der kom lim på glasset, brillerne opholder sig pt. i skraldespanden.


                  Lidt om vejret i Kärnten i Østrig.


Alperne gør vejret meget lokalbestemt, der kan blæse,regne, hagle, tordene og lyne bare 20 km. herfra hvor vi bor og vi kan have solskinsvejr.

Fredag aften sad vi ude indtil kl. 23 der var 26 grader, vi kunne se det lynede længere sydøstover - Slovenien - Italien, pludselig stod vandet ned i stråler.

Vi har læst i pressen at der er kommet meget vand i områderne rundt omkring os og at der har været oversvømmelser flere steder. Vi er heldigvis sluppet med et par byger.
De danske campister vi har talt med og som har opholdt sig her i et par uger er meget tilfreds med det ferievejr de har haft.

Statistisk har Kärnten 350 solskinstmer mere end Danmark, men når det regner så regner det. Det er vel ikke uden grund at alt i Østrig er grønt.

Pia siger at selv når det regner er der smukkere i Østrig end i Danmark  :-)) Skyerne driver op ad bjergene og ind i mellem ser man glimt af solen, livseleksir.


31. juli.

Vejret.
24-32º sol. det meste af tiden.
Det var så juli 2009.

Som i har kunnet læse har vi ikke haft de store kræfter til at foretage os noget som kunne være interessant for jer ude i samfundet.

Vejret ser ud til at blive lidt køligere og med regnbyger de næste 2 dage. Vi kunne vel heller ikke forvente at det helt forrygende gode vejr ville forstsætte i det uendelig. Vi har faktisk haft en meget god juli i Kärnten.

Vi ses i august hvor vi forventer at foretage os en del hvor vi bruger vores Kärnten Powercard. Det skulle gerne resultere i en del billeder.