Juli 2008.

Til forsiden.

1. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 19º sol.
Kl. 15.00 27º sol.

I dag har vi bare taget en slapper.

Kl. 18.45 går vi til det ugentlige marked i Döbriach, her er der levende musik samt mulighed for indkøb af forskellige varer som bønder omkring i området selv laver.

Der skal selvfølgelig spises pølser og skylles efter.

Da de ikke har "Dunkel Bier" som er vores favorit, meddelte serveringsdamen at hun da kunne prøve med en "Diesel" ,  halv Øl og halv Cola, Pia er faldet for det.

Pladsen er nu næsten fyldt op, der er en del danskere her pt.

2. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 19º sol.
Kl. 15.00 30º sol. Optræk til torden.
I dag blev vi enige om at køre op i Maltadalen hvor vi tidligere kørte forgæves, stedet hedder Untere og Obere Thomanbauer Alm. 

På vejen op var vi inde i Gmünd, hvor vi købte et par vandre støvler til mig, samt nogle gode vandre sokker.

Umiddelbar efter Malta kører man fra vejen lige overfor det store vandfald, mod Keschach, umiddelbart efter kører man fra til venstre mod Giessener Hütte.

For enden af denne, meget smalle vej, ligger dæmningen Gösskarspeicher.

Sidst vi var der - i 1989 - så vi en del Murmeldyr, de var der ikke i dag.

Kl. 17.00 tordner og regner det. Godt vi var kommet hjem.
Panoramabilled fra området.                                                  Billed taget fra dæmningen.Overløbet ligger 1740 meter over havet.                                       Dæmningen bliver fyldt fra over 10 vandfald,
                                                                                                           der er en sand brusen.
Dæmningen set mod Maltatal.                                                       Der er boret tuneller ind i bjergene for at sende varm luft ind
                                                                                                            så isen inde i bjerget smelter om sommeren.
                                                                                                             Flere stedder i Østrig er bjergene fyldt med is.Et par særprægede træstuppe.En  Grüne Germer, er meget giftig.                                                          En Quirlblättriges Läusekraut.
        Den kan forveksles med Gelben Enzian, hvor roden bruges til snaps.                                                                                                              


Arnika, en helbredende plante.


3. juli.

Vejret.
Regnmåleren, 2 mm.
Kl. 08.00 19º sol.
Kl.15.00 28º let overskyet.
Kl. 12.45 tog vi med svævebanen, Gerlitzen Panorama-Kanzelbahn.

Vi havde glemt vores kamera nede i bilen, så der findes ikke billeder herfra.

Første del af svæve banen er i fire personers kabiner, de hænger som dråber på en snor. Del to er på åbne sæder med plads til fire personer. Der er tegnet fødder på gulvet og når så sædet kommer rammer det en i knæhaserne og så sidder du der og det går der ud af.

Fra bjerget er der udsigt til byerne Klagenfurt og Villach samt landene Italien og Slovenien.

Der er en utrolig flot udsigt til de omkringliggende bjerge.

Der var en masse mennesker med fjernstyrede svævefly, de bruger vindens opdrift. Der var mindst 50 fly, der havde et vingefang på omkring 2 meter.


4.juli.

Vejret:
Kl. 08.00 19º sol.
Kl. 15.00 28º let overskyet.
Kl. 17.00 18º regn og torden.
Kl. 10.00 gik turen til Pøllatal, her kørte vi med Tschu-Tschu-Banh op til Kochlöffel Hütte, det viste sig at det ikke var hvad vi havde forventet.

Da vi jo selvfølgelig havde vores vandrestøvler på, besluttede vi at gå de 6 km. tilbage til parkeringspladsen, en meget flot tur på naturstier langs floden Lieser.

Da vi på tilbageturen kom gennem byen Gmünd, besluttede vi at sætte os på fortovsrestauranten Zur Post, her har vi været flere gange, vi bestilte en kop kaffe og Kaiserschmarn, en overdimensioneret pandekage med rom, den er skåret/revet i stykker overdrysset med flormelis, dertil serveres der æblemos.

Da vi kom tilbage til campingpladsen var der lagt op til regn og vi gik hen for at købe en flaske Jagertee, et par store cl. hældes i en kop kogende vand, Prost...
Tschu-Tschu-Bahn.                                                                         Ølbænk ved floden Lieser.En meget flot natur, køerne går løs og græsser her hele sommeren.Flere steder langs floden var der sat bænke op så man kunne nyde sin medbragte ...


5. juli.

Vejret:
Regnmåleren 1 mm.
Kl. 08.00 14º sol.
Kl. 15.00 28º sol.
Slapper af og lader batterierne op til en vandretur i morgen.

Vi tager Bergbahnen Verditz-Schwarzsee op i højderne. Den ligger ved Afritz am See ikke langt herfra.
Man kan tage sommerrodelbahn Verditz  ned, - 1,1 km. lang -, det tror jeg nu ikke vi gør. Kan nemlig ikke få r.... op af sædet igen.


6. juli.

Vejret:
kl. 08.00 16º sol.
Kl. 15.00 27º sol.
Kl. 10.00 kørte vi til Afritz am See, her tog vi bjergbanen Verditz-Schwarzsee. Bjergbanen er med enkelt sæder på de to første afsnit og dobbelt sæder på det tredie afsnit. Man skal være lidt kvik når man stiger på og af.

Da vi kom op på almen gik vi på nogle stier som bestod af trærødder og store sten. Op og ned gik det, der stod på et skilt at der var 10 min. til en lille sø som hedder Schwarzsee og 40 min. til Palnock, som ligger i 1901 m. højde. Vi tog hele turen.

Fra Palnock kan man se det meste af Millstättersee og området med motorvejen ved Spittal og alle de omkringliggende bjerge som vi efterhånden har været på, Millstätter Alpe, Goldeck, Villacher Alpen,  Gerlitzen og Nockberge m.fl.

Tiderne der var henvist til er vist nok til øvede bjergvandrere. Vi brugte ca. 5 timer til svævebanerne et ophold ved en almhytte og vandreturen. Vi var godt brugte da vi kom ned på parkeringspladsen, men var da enige om at det var en af de bedre oplevelser. Uden vores vandre støvler havde vi ikke kunnet gøre det.

Kl. 19.00 startede det med at regne og tordne.
Det var bjerget Palnock til venstre der blev besteget 1901 m.           Skilte som viser hvor langt der er til de forskellige steder.Udsigt over Millstättersee og floden Drau.                               Skiltet viser at der er 1 time og tre kvarter til Mirnock,
                                                                                                 Vores husbjerg 2110 m.
Vi nåede toppen.På vej ned.                                                                                     Søerne, Afrizer See og  Brennsee.


7. juli.

Vejret:
kl. 08.00 17º overskyet.
Kl. 27º overskyet
Regnmåleren 6 mm.
I dag gik vi en tur i Spittal, vi fandt os en ny rygsæk, den gamle er udtjent.

Da der kom til at regne blev vi enige om at gå i byen for at spise.


8. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 17º overskyet let regn.
Kl. 15.00 23º
Regnmåleren 8 mm.
Det har regnet en del i dag så der har været hviledag.

Kl. 18.30 tog vi til det ugentlige marked i Döbriach. Vi har talt en del med et par dejlige mennesker fra Frederikshavn, som ligger på samme vej som os.

De hedder Randi og Per. Per som er tømrer, har arbejdet sammen med vores kollega Alex Hesthaven fra Jerup.

Vi havde en rigtig dejlig aften sammen.
Her er vi godt i gang med at skylle halsen med Øl og Diesel, diesel består af halvt øl og cola, en dame drik..Der laves kartoffel spiraler, de smager allá pomfritter.                     Der kan købes brød med alt fra bondemanden.


Campingpladsens legeonkel Achim er også til marked.                  Der er levende musik hver tirsdag fra 19.00 til 22.00


9. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 15º sol.
Kl. 15.00 24º sol.
Regnmåler, 6 mm.
Det ser nok ud til at det regner hele tiden men det er ikke tilfældet, når der regner er det gerne sent på eftermiddagen og om natten.

I dag tog vi til Tscheppaschlucht, ja det er svært at udtale, det gør nu ikke noget for vi kommer der ikke igen. Slugten ligger på vej op til Loiblpasset, på vejen til Slovenien. Der står i turbeskrivelsen fra Kärntencard at det ikke kan anbefales for svage personer, vi må nu konstatere at vi hører til denne kattegori. Turen går ind gennem en slugt hvor en flod har slebet sig vej gennem klipperne i årtusinde. Turen er efter vores skøn ikke så flot som det fremgår af beskrivelsen. Raggaslugt som vi besøgte for et par uger siden er meget flottere, og slet ikke så hård ved bentøjet.

Da vi havde gået 3 timer kom vi til et Gasthof hvor vi fik lidt flydende til ganen. Herfra kan man tage bussen tilbage til parkeringspladsen, et godt valg.Billeder fra Tscheppaschlucht.Slugten sluttede af ved et par flotte vandfald.10. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 16º sol.
Kl. 15.00  24º sol.

I dag blev der solbadet og dagen sluttede af hos vore tyske naboer som har ligget her i henholdsvis 14 dage og 3 uger. De regner med at køre lørdag.


På besøg hos vore tyske naboer.

11. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 17º sol.
Kl. 15.00 28 º sol.
I dag kørte vi over Plöckenpass mellem Østrig og Italien. Et par svenskere med campingvogn havde fået samme ide. Der står på vores kort over Østrig at det ikke er tilrådeligt, det kan jeg godt forstå, de endte med at have en hale af biler efter sig og italienerne er ikke sene til at trykke på hornet, så der var god musik. Det var heller ikke sådan at svenskerne mente at det kunne være klogt at give plads der hvor det var muligt, så vi kørte bag dem i ca. 1 time.
En Tysker som havde fået samme skøre ide havde da også påkørt en anden bil med sin campingvognen.

Vi kørte tilbage over Nassfeldpasset, her var der ingen campingvogne.

Da vi kom hjem blev der vasket.Det gik meget laaaaaaangsomt.                                                        Der er ikke meget plads til at møde andre.


12. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 18º overskyet.
kl. 15.00  27º overskyet.
Ren afslapning.

Der er en del udskiftning af gæster på pladsen pt.


13. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 17º overskyet.
Kl. 15.00 28º sol.
Kl. 10.30 gik vi hen til Ritschis restaurant her er der Frühchopppen.

Et tre mands orkester spillede og der var en meget fin stemning, der blev indtaget en del våde varer og vi spiste inden vi gik tilbage kl. 15.00.

Der var blevet advaret om meget dårligt vejr, med torden og regn, vi har ikke fået så meget regn at vi kan måle det, heldigvis drev det uden om.
Orkestret spillede udmærket.                                                    Baren var godt besøgt.
Forsangeren havde en meget fin humor.                                                                                        Ritschi og sønnen står for serveringen.                                           Vi havde indtaget vores sædvanlige bord.


14. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 16º overskyet.
Kl. 15.00 14º regn.
Regnmåleren, 4 mm.
I går aftes fik vi en sms fra Bettina og Jan som pt. opholder sig ved Gardasøen, de havde haft et meget heftigt uvejr. De havde den frækhed at sende det videre til os. Ved 3 tiden i nat kom det her, der tordnede, lynede og regnede i den grad.

Den lokale vejrmelding lover bedre vejr i den kommende tid, nu må vi se det er jo ikke altid de meteorologer rammer plet.

Det har regnet det meste af dagen.


15. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 15º let skyet og sol.
Kl. 15.00 25º sol.
Regnmåler, 6 mm.
Så kom sommeren tilbage, solen skinner og der er igen varmt.

I dag kommer min datter Chanette svigersønnen Peter Mann og døtrene Ida og Mia.

Gæsteværelset er etableret.

Vi glæder os meget til deres besøg og at vise dem Kärnten området, der er utroligt flot her.

Gæsterne kom kl. 21.15.

16. juli.

Vejret:
Kl. 08.00  17º sol.
kl. 15.00 26º sol.
Da solen skinnede fra skyfri himmel, besluttede vi at køre til Grossglockner.
Vi besøgte først Heiligenblut, her ville vi tage svævebanen op så vi kunne se Grossglockner derfra, vi havde bare glemt at den ikke kører om onsdagem.

Vi ville så køre hele turen op til Gletcheren. Et par km. før blev vi stoppet og vist ind i nogle vente baner, der var så mange biler der oppe at der ikke var mere plads i parkeringshuset.

Man kunne så vælge at vente 30-40 min. eller tage en gratis bus resten af vejen, vi valgte bussen.

Turen hjem gik via. Lavant hvor vi igen så kirken.

Vi sluttede af med spisning på Alpengasthof Bergfried.
Kirken i Heiligenblut.                                                                        Familien fra Jerup.Murmeldyret siger hvem er i?                                                               Grossglockner  3798 m.Murmeldyr.                                                                              Grossglockner med gletcher.Der spises Grillteller.                                                 Solnedgang over Millstättersee fra Bergfried.


17. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 12º overskyet.
kl. 15.00 23º overskyet.
Turen i dag gik til Villacher Alpenstrasse. Da vi nåede frem trak alle i deres vandrestøvler og tog en tur op i bjergene.

Et par af os besteg bjerget.

Efter en længere stroppetur spiste vi Kaisersmarrn på restauranten ved parkeringpladsen.

Da vi kom hjem gav vi os til at grille, men så kom regnen, og vi flyttede ind i forteltet
Ida og Mia med udsigt over Ossiacker See.                                Der diskuteres om man skal fortsætte.Hertil gik Peter og Poul.                                                                       Det går  opad.Alm hestene er på vej hjem til fodring.                                           Der spises Kaisersmarrn.
                                                                                                        En mellemting mellem omelet og pandekage dej med æblemos.Denne udsigtplatform hænger ud over bjergsiden, flere hundrede meter oppe, på vejen op ad Villacher Alpenstrasse.
Mia turde godt gå ud på udsigtplatformen

Til højre ses byen Arnoldstein.

18. juli.

Vejret.
Kl. 08.00 18º overskyet.
Kl. 15.00 21º overskyet.
Regnmåler 14 mm.
Til morgen blev det besluttet at køre til nabobyen Radenthein, her ligger Granatium, en gammel granatmine. Efter en guidet tur med beskyttelseshjælme fik vi beskyttelsesbriller på og udleveret en spidshammer. Så startede jagten på granater. Efter lidt øvelse fandt vi ud af hvor de lidt større granater kunne findes.
Efter et par timer havde vi lommerne fulde.


Minearbejderne på vej ind i minen.Ida er på vej i højderne.                                                              Pia studerer det fundne og Peter arbejder.Peter finder et par stykker.                                                              Er der gevinst.


Lommerne tømmes.                                                               De store stykker vaskes.De små granater er lagt i flasker med vand.
De skal nu rystes hver gang vi kommer forbi flaskerne for at få de sidte klipperester af.

Efterfølgende skal de slibes.


19. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 18º sol.
kl. 15.00  26º sol.
Nu var der tid til lidt afslapning, vi tog en sejltur på Millstättersee.

Efter sejlturen gik vi i vandet.


20. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 16º let skyet.
Kl. 15.00 22º let skyet.
I dag gik turen til Nockalmstrasse og Kölbreinsperre i Maltatal.

På turen over Nockalmstrasse besøgte vi et par museer.

Ved Kölnbreinsperre så vi på elastikspring, frit fald 200 m. samt en tur i deres museum med krystaller.

Efter aftensmaden kom der lyn, torden og regn. Det regnede det meste af natten.
Nockalmstrasse.Nockalmstrasse.

21. juli.

Vejret:
Kl. 08.00  14º skyet.
kl. 15.00 20º skyet.
Regnmåleren, 12 mm.
Da det ikke så ud til at vi ville få sol i dag tog vi til drypstenshulen Obir, troede vi da. Det viste sig at vi skulle have bestilt plads. Turen op til drypstenshulen foregår i bus og der var 3 timers ventetid.

Der blev meget hurtigt enighed om at det så måtte blive en anden gang.

I stedet tog vi Griffen her ligger der en anden drypstenshule. Klog af skade ringede vi og bestilte plads.

Husk at bestille tid når der er dårligt vejr.
Familien fra Jerup på vej ind i Griffen.                                                                  En huleboer.Der er utroligt flotte drypsten i hulen.Hulerne har været beboet i årtusinder.                                                Kranie fra en gråbjørn som er fundet i hulerne.

22. juli.

Vejret.
Kl. 08.00 12º sol.
Kl.15.00 19º let skyet.
Da Mia havde et stort ønske om at komme til Italien, gik turen til søen Lago Del Predil, herfra tog vi en lille tur til Slovenien.

Hjemturen gik over Nassfeldpasset, hvor der blev drukket kaffe på den italienske side af grænsen.

Kl. 18.15 gik vi til marked i Döbriach.

De to familier Mundbjerg og Pedersen mødte også op til markedet, det fik de ikke prøvet i 2006, hvor vi var her sammen.Familien fra Jerup ved Lago Del Predil.Lago Del Predil.


En ruin ved grænsen mellem Italien og slovenien.Nassfeldpasset på italien siden.


23. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 14º let skyet.
Kl. 15.00 19º skyet.
Det blev til en bilfri dag, vi tog båden til Seeboden, hvor vi gik en tur og tog båden tilbage til Döbriach.

Pigerne havde besluttet, at de ville bade når vi kom tilbage. Desværre havde man lukket poolen.

Kl. 18.30 gik vi ned til Ritchie og spiste Rumphsteek.Kan vi være der?.                                                                         Den Lille Havfrue i Seeboden.Spisekrogen på fiskerimuseet i Seeboden.                                Så kører det på det sidste i morgen kører de hjem.
                                                                                                    Godt mætte af indtryk fra Kärnten i Østrig.

24. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 14º sol.
Kl. 15.00 25º sol.
Efter morgenmaden blev bilen pakket og kl. 10.00 kørte familien mod Danmark.

Vi har hygget os og været meget omkring, de er ikke så meget til vand. men hyggede sig meget med de ture vi tog op i bjergene og til en del turist attraktioner.


25. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 15º sol/letskyet.
Kl. 15.00 26º sol.
Kl. 18.45 kørte vi op til Bergfried for at spise, det tager ca. 15 min. at køre derop.

Der er en utrolig flot udsigt over hele Millstättersee.

Efter vi kom tilbage tog vi et par glas og sagde farvel til de brave folk fra Haslev.Jan, Bettina, og Camilla.                                                          Pia, Lucas og Nikky.Anja og Henrik.                                                                       Et blik over Millstättersee.


26. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 18º sol.
Kl. 15.00 25º overskyet.
Der er skiftedag på campingpladsen, en del er kørt og lige så mange er flyttet ind.

Pladsen er helt belagt.

Vi har fået ny genbo en Schweizer som bor i telt, men fylder mere end de forrige så nu må bilen bakkes hele vejen ind.


27. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 18º overskyet.
kl. 15.00
Regnmåleren, 11 mm.
Det startede med at regne i går kl. 18.00, der kom en ordentlig skylle og så har det regnet det meste af natten.

Vi går til Frühshoppen hos Ritchie her i formiddag. Der kommer et tre mands orkester og spiller.Frühshoppenorkesteret, Die 3 Wilderer.

28. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 18º sol.
Kl.15.00 29º sol.
Store vaskedag. og en lille slapper.


29. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 19º sol.
Kl. 15.00 30º  sol.
Kl. 16.00 regnbyge.


Hvor svært kan det være????


Efterløn og  regler.
Ved udbetaling den 1 juli fik jeg besked om at jeg ikke havde sendt dokumentation om at min tjenestemandspension var steget pr. 1 april 2008. Af den grund fik jeg ikke udbetalt efterløn. Lønsedlen blev straks afsendt.
Efterfølgende bekræftede A-kassen at de havde modtaget dokumentationen og at jeg ville blive trukket kr. 244.- ved næste udbetaling. Udbetalingen skete umiddelbart herefter.

Så langt så godt.
Den 25. juli fik jeg så udbetalt efterløn igen men, men, men, kun for 6 dage. Der blev skrevet til A-kassen, de meddelte at jeg ikke havde udfyldt min halvårserklæring rigtigt og at den var blevet returneret. Jeg skrev tilbage og spurgte hvorfor den var returneret. Svaret var at jeg ikke havde udfyldt feltet om hvornår stigningen i pensionen var sket og heller ikke brutobeløbet jeg får i pension. Den 30 juni skrev de selv til mig at de havde modtaget dokumentationen, dette er ikke nok, skemaet skal udfyldes korrekt. Der er afsendt en ny og korrekt udfyldt halvårserklæring og jeg er blevet så meget klogere, utroligt at man i min alder at kan lære noget.

Til orientering er reglerne sådan at hvis man får tjenestemandspension, trækkes der 50% af pensionen fra i efterlønnen (surt).


30. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 16º sol.
Kl. 15.00 27º sol.
Regnmåler, 11 mm.
Kl. 18.00 i aftes kom der uvejr, lyn, torden og regn. Der kom 11 mm. i løbet af 2½ time.

Vi blev snydt for vores marked i Döbriach, vi gik hen i campingpladsens restaurant og spiste.

I dag tog vi til Wurzelpark Arriach - Gerlize. Oplevelsen var nok ikke så stor som forventningerne, men det var da nogle meget flotte figurer.
En Ørn.                                                                                      En Frø.Kongeørn.                                                                      Forskellige dyr.Krokodille.                                                                            Sø på vej gennem parken.

31. juli.

Vejret:
Kl. 08.00 17º overskyet.
Kl. 15.00
Regnmåler, 2 mm.
I aftes hyggede vi os med vores Sweitziske naboer.

Der er kommet et par mm. regn i løbet af natten.

Til forsiden.