Maj 2007.


Forside.


Vejret om morgenen, 5 - 9°
Vejret om eftermiddagen, 19 - 24°


burgstaller    Komfortcamping Burgstaller Döbriach, ved Millstättersee. Østrig.1. maj 2007 blev fejret i Döbriach.
Kl. 10.00 var der opmarch med Freivillige Feuerwehr Döbriach. Efter orkesteret gik alle de frivillige brandmænd, det er en tradition her at man melder sig som frivillig brandmand.

Efter orkesteret og brandmænd fulgte en traktor med "Majstangen" en 25 meter høj træstamme som  opstilles i et hertil indrettet betonfundament, et arbejde som man kunne se de havde udført før.
Efter opstillingen var der 1, maj tale ved borgmesteren.
Orkesteret spillede, en dansetrup af børn optrådte og et kor sang for os.
Der kunne selvfølgelig købes våde varer, vi fik en samtale med et par Hollændere og en brandmand med frue som sad ved samme bord som os.


maj
maj 2

             Til venstre orkestret.                       Til højre brandmænd.


maj 3
maj 4

       Klar til afgang, orkester, optog og  traktor med  "Majstangen"


maj 5
maj 6

   Man er behørigt klædt på .   Der arbejdes med at rejse "Majstangen"


maj 7
maj 8

Ved hjælp af brandbil, taljer, vejrer og stærke mænd er "Majstangen" nu rejst, den er ca. 25 meter høj.
Ved en sådan lejlighed skal Fanen selvfølgelig luftes.


I løbet af ugen har vi kørt et par ture i området, det er bare så flot. Her kan man bruge meget mere tid.
Hvis det står til fru Lunk tager vi ikke tilbage til Danmark når vi kommer fra Spanien i 2008, men her til Milstatter See. Vi har allerede anmodet om en plads for hele sommeren 2008. Dog må vi se i øjnene at der ikke pt. er ledige pladser for hele sommeren. Nu må vi se hvad der sker. Der er jo også lige et par fester vi skal deltage i i Danmark.
Lørdag gik turen til Slovenien over et par meget små og snørklede pasveje. Vi måtte konstatere at vores GPS. ikke havde indlagt Slovenien så det blev efter et ikke alt for detalieret kort, men det gik vi kom da tilbage.


Vi har nu  brugt lidt tid på at se de campingpladser som ligger her i området, inden for 50 km. afstand. Der er ingen tvivl om at Comfort-Camping Burgstaller er den absolut bedste plads. Her er der alt. Den eneste ulempe vi umiddelbart kan se, er at man skal over en vej for at komme til Poolen og Søen. En sommerplads i tiden 1. april til 31 oktober koster 1.300€,  Kr. 9.750.- + strøm 0,25€, Kr. 1,88 pr. Kw. (det normale forbrug er ca. 100 kw om måneden).


Uge 19 2007.Vejret om morgenen,  14  16°
Om eftermiddagen,  18 - 24°

Vi har investeret i hvert sit Kärntenkort, kr. 255.- pr. stk. Dette kort giver gratis  adgang til et utal af attraktioner. Alle de store pasveje hvor der skal betales vejafgift, museer, sejlads på søerne, badelande, svævebaner og alle Alm vejene, ja det er helt ufatteligt hvad man kan med dette kort. Vi har regnet ud at vi denne gang har sparet ca. kr. 100.-  hver.

lam


Mandag den 7. tog vi en tur på Lammersdorfer Alm, det var her Helge og jeg drak kærnemælk til frokost i juli 2006 (et sjældent syn).
På biledet til venstre for oven ser man  byen Seeboden ved Millstatter See. Til højre Alm Restauranten.
Nederst til venstre er det Enzianblomster, de til højre er for os ukendte.
Der er rigtig mange blomster der spirer op mellem klipperne på denne årstid.


goldeeg
Döb fra Gold

Billedet til venstre er taget fra Döbriach mod bjerget Goldeck.
Billedet til højre er taget fra Goldeck  mod Döbriach.
Afstand ca. 13 km. En meget flot tur. Er med på Kärntenkortet.


malta
malta 2

Tirsdag gik turen til Kölnbrein-Staumauer, Østrigs højeste 200 m., på Malta-Hochalm-Strasse. Her var vi i juli 2006, da var dæmningen fyldt med vand.
Tirsdag var vi på Nockalmstrasse, det var en oplevelse at se denne Almstrasse på denne tid af året, alt var bart og der var stadig sne langs vejene.


Onsdag gik turen til Alte Pocher ca. 2 km. nord for Heilligenblut, her var alt lukket, en rigtig dejlig tur, vi kørte tilbage over Lienz , hvor vi fik et glimt af kirken i Lavant. Herfra gik turen over Hermagor og hjem.


mill 1
mill 2

Lørdag var ren afslapning kl. 12.55 tog vi med Millstätter See-Schiffart, den helt store tur hvor vi lage til kaj ved alle de større byer, det tager ca. 2,5 time.
På båden kom vi til at sidde sammen med en Østrigsk familie hvor manden havde en dialekt som var ganske uforståelig, datteren var tolk for os.


Uge 20 2007.

Vejret om morgenen,  12 - 16°
Om eftermiddagen,  22 - 26°


drau 1
drau 2

Mandag tog vi en tur med Drau-Schiffahrt på floden Drau ca. 2 timer.


mill
mill


mi
mi

Her, et par billeder fra Millstätter See ved solnedgang,. Man går langs floden ned til søbredden hvor der er et par bænke som bruges til afslapning med en bajer og lidt hygge snak med både campister og den lokale befolkning, kan stærkt anbefales.

Da vi ankom til Komfort camping Burgstaller gik vi rundt på pladsen  for at se hvor mange her lå på dette tidspunkt. Vi talte med et par stykker, som fortalte at de havde en sæson plads for hele sommeren, vi snakkede lidt frem og tilbage om det var noget for os, efter et par dages betænkningstid gik vi op i informationen hvor man meddelte at der var en længere venteliste men at vi da kunne blive skrevet op til en plads næste år. Efter endnu et par dages betænkning kom vi i tale med vores unge dame i receptionen som tidligere har hjulpet os, hun ville lige tale med lederen og anbefale at vi fik en plads i 2008.
D.D. har hun så givet os besked på at vi kunne vælge mellem plads 310 og 289, vi tog 289 i perioden den 1. april 2008 til 31 oktober 2008. Lejen er 1309€ + strøm 0,25€ pr. kw. - 16amp - for hele perioden. Nu er der glæde i den lille familie.

 17, maj så er det 11 måneder siden vi forlod Tjærebyvej.Grundet sygdom i familien har vi besluttet at køre mod Danmark mandag den  21. maj. Vi regner med at køre til Camping Kirscheim Seepark og overnatte der.

Tirsdag kører vi til en campingplads i Kruså. Her bliver vi i to nætter da vi skal en tur til Flensborg for at blive tilmeldt den tyske automobil klub ADAC.

ADAC. forsikrer rejser til udlandet med hjemtransport ved sygdom, ifølge deres medlemmer kan det gøres for 10% af det vi giver nu.
Vi vil selvfølgelig orientere om resultatet her på siden.

Onsdag kører vi til Isabella i Vejle for at få repareret vores fortelt som fik en flænge under et uvejr i Barselona.


Onsdag ankommet til Løkken Klitcamping.


Tirsdag den 29. kl. 08.00 går turen hjem til Tjærebyvej 15 4690 Haslev


Så er vi hjemme, vi kom til Tjæreby i går tirsdag den 29. maj 2007, efter en helt uforglemmelig oplevelse.

Vi vil gerne takke for de pæne ord som er faldet vedr. denne hjemmeside. i er hjertelig velkommen til at komme med kommentarer, vi  ved at der har været et par smuttere og at der er personer som blev skuffet da vi besluttede kun at skrive engang om ugen.

Vi vil prøve at forny os når vi drager afsted igen.

                                            Med venlig hilsen
                                               lunk@mail.dk

udgangspunkt
                         Så er vi tilbage hvor vi startede.


Vi ses igen senere