Maj  2011.

1. maj.

Vejret:
17º sol.

Så blev det igen 1. maj. Vi plejer altid at deltage men på grund af hundens brækkede ben måtte vi blive hjemme.


6. maj.


Vejret:
18 til 22º sol.
Tiden går pt. med at rende hos dyrlægen og få skiftet forbindinger og skinner på hundens brækkede ben.

Hunden har bestilt et hundehus, projektet blev startet i onsdags.
Vi havde materialerne liggende så det var jo bare at komme i gang.
Da der skulle laves en dørkarm om døren gik det helt galt jeg skulle lave en geering i hjørnerne, efter en del forsøg havde vi nu en dynge små pinde til brændeovnen og projektet måtte stoppes indtil vi fik indkøbt nye lister <:(

Hundehuset er nu færdigt, hvordan vi lige får hunden til at forstå at det er til den er jeg lidt i vildrede med, vi må håbe fru Lunk finder en løsning.

Det lykkedes ikke da jeg lavede et til vores forrige hund, det endte med at blive til et hønsehus.


Det bliver spændende at se hvornår hunden flytter ind i Almhytten.

7. maj.


Vejret.
23º sol.
Det ser ud til at Cheba kan bruge huset.  Der bliver smidt lidt godter ind og så kan man da godt gå ind og spise dem.


Her bor jeg.
8. maj.

Vejret:
28º sol.
Vejret arter sig rigtig godt pt. mors dag har været vidunderlig.

Hunden har nu spist sit første måltid i sin nye bolig.Kan man få madro.Nabokonen har sat os i gang med at lave Kefir.
Der bliver lavet ½ liter hver dag. Kefirsvampen skulle efter sigende være meget sund. Der hældes mælk over svampen som så skal stå i 12 til 24 timer.
Det smager som en melleting mellem yogurt og kærnemælk.
1 glas hver morgen.


Kefirsvampen når den er siet og klar til en ny omgang.

Så er den siet og klar til at drikke.


12. maj.


Vejret:
26º sol og overskyet.
Kl. 11.00 blev hunden afleveret hos dyrlægen, nu må vi håbe den kommer til at gå rigtigt. Kl. 13.30 ringede dyrlægen og sagde at det var korsbåndet i knæet var røget, men det var nu lavet og vi kunne enten hente hunden i aften eller i morgen, vi valgte at sige i morgen for at den kunne få ro.

Nu går der så igen 4 uger hvor den skal holdes i ro, det bliver ikke nemt jeg tror vi har fået en "damphund" den er i den grad aktiv, vi prøver at aktivere den på alle mulig måder hvor den ikke skal bevæge sig så meget.

Da så hunden ikke er hjemme og vi nu i længere tid har været bundet her til matriklen, besluttede vi at tage en tur op på Nockamlstrasse, en rigtig god tur, man starter nede i omkring 1000 m. højde og kommer op på 2042 m. Man følger sommerens komme hele vejen op, træerne er sprunget mindre og mindre ud.

Pia havde godt nok sagt at hun kunne mærke at der var regn og torden på vej, hun mente hun var i stand til at få hovedpine, der kom da også en melding at nu kunne vi godt se efter at komme hjem. Her kl. 20.00 regner det.


Nockalmstrasse.

13. maj.


Vejret:
22º sol.
Det har regnet en del i løbet af aftenen i går og i nat, det trængte vi også til. Nu må vi håbe vi får nogle dage med sol i gen.

Kl. 09.00 hentede hunden hos dyreklinikken, den har nu fået ordnet korsbåndet.

Da de nu havde hunden i narkose havde de trukket de 2 nåle ud som blev oppereret ind tidligere.

Kl. 18.30 var på dyreklinikken for at få kikket på hundens ben der var kommet lidt blod ud gennem forbindingen. Den fik en ny forbinding, alt var som det skulle være.

14. maj.


Vejret.
20º overskyet.
Nu skal vi igen holde ro i 4 uger.

Det klør selvfølgelig i opperationssåret, så vi hele tiden skal se efter om hunden bider i forbindingen, Pia har sat en halv strømpe omkring, der må ikke sættes bånd omkring som på den nederste opperation, det ser ud til at virke.

Vi skal igen på klinikken søndag kl. 10.00, for at få forbindingen skiftet.


Det er lidt svært at holde hunden i ro, den er helt vild med at springe efter insekret, men den må ikke springe så vi sidder hele tiden passer på.

15. maj.


Vejret:
12º regne.
Så har vi besøg af Die Eismänner eller Die Eisheiligen. Dette er dage ( 11-15 maj) som betyder lave temperaturer med sne i bjergene og nattefrost i dalene, det skulle være de sidste kolde dage i Maj. Navnene på de tre er: Mamertus, Pankratius, Servatius, Bonifatius og Sophia (kolde Sofie). Mamertus var i det femte århundrede biskop i det franske Vienne. Pankratius blev i det fjerde århundrede henrettet som martyr i Rom. Servatius var biskop i belgiske Tongern. Bonifatius var en Siziliansk martyr i det fjerde århundrede. Sophie døde som martyr i Rom i det andet århundrede. Tidligere beskyttede man haver marker og vingårde mod frosten ved at antænde brænde så røgen lagde en beskyttende tåge over afgrøderne som frosten ikke kunne trænge igennem.

Som det fremgår af billederne neden for er der noget om snakken. Det har regnet siden i går, snehøjden er nede omkring 1.500 meter.

15. maj 2010 besøgte vi Kölnbreinsperre i Maltatal sammen med min bror og familien (se under 15. maj 2010) der var snevejr og vi kunne ikke komme op på Nockalmstrasse på grund af sne.

23. maj.

Vejret:
20 til 26º
Regn: 10 m.m.
Vi er blevet staunsbundne, hunden må ingenting og vi sidder det meste af tiden og sørger for den ikke spinger eller hopper.

På fredag går turen igen til ortopædkirurgen i Klagenfurt, han skal undersøge hvorfor benet buer udaf som en hjulbenet hund.

Vi håber på at det bliver sidste opperation, det er efterhånden længe siden vi har kunnet træne hunden, den bliver mere og mere umulig. Vi overvejrer at gå til hvalpetræning når dyrlægen siger god for det.

Haven viser sig nu fra den helt gode side, alt gror og blomstrer.

Det ser ud til at jordbærrene giver godt, efter vi har gødet med den gødning som blev anbefalet af agronomen på planteskolen.

Vi har et par vinplanter i haven, sidste år kom der 1 klase, i år har vi så læst og læst på internettet for at se hvordan vi skulle gebærde os. Det ser ud til at have hjulpet, der er en masse drueranker, nu skal vi så bare sommerbeskære planterne og sørge for at der ikke er for mange drueranker, det piner lidt at man skal klippe en del af for der må ikke være for mange. I følge de kloge skal man også gøde planterne, men hvor meget???.

Pias blomster ser ud til blive rigtig flotte igen i år, hun bruger også meget tid på dem.

Vi har en Pelargonie fra sidste år den står rigtig flot, men der kommer ikke blomster, vi har skiftet jorden, hvad gør vi forkert???.


Nyplantede Rhododendron og en vin fra sidste år.

Pelargonia fra sidste år, hvor bliver blomsterne af?.
Blomsterbed med afblomstrede tulipaner. Liljer, roser og bonderoser.

Vinen var sidste år skåret helt ned.

Der kommer nu en masse klaser, skal nok tyndes lidt ud.

Skulle man starte som Østrigsk vinbonde?.

Fru Lunk prøver at tvinge et par grene over plankeværket.


Valnøddetræet bliver passet, der skal jo være til valnøddesnapsen.

Et nyt lille valnøddetræ, nøden havde slået rod i kompostbunken.

Valnøddesnaps laves på grønne nødder, de må ikke blive modne.

Nødderne plukkes i juli/august.

Man flækker 5 nødder med hele skallen, rør ikke ved dem det er næsten ikke til at få farven af fingrene, læg dem i et glas med 1 liter snaps eller vodka. Glasset vendes/rystes mindst en gang om ugen i de første 8 uger, herefter en gang om måneden, i den første uge bliver vædsken meget grøn for derefter at blive næsten helt sort. Omkring juletid hældes ekstrakten gennem et kaffefilter og på flaske, skulle der stadig være bundfald hælder man essensen forsigtigt over på en anden flaske.
Ekstrakten kan fortyndes 1 til 5. den bliver bedre og bedre med årene, så det vil være godt at holde lageret ved lige <:-D).

Pas på det kan være meget vanedannende <:-D).


27. maj

Vejret:
26 - 29º sol.

28. maj.


Vejret:
18º overskyet.
Regn 51 mm. på 12 timer.
I går gik turen så igen, igen til dyreklinikken i Klagenfurt.
Hundens ben vil ikke vokse lige, det vil sige at knoglen, i det ben som blev beskadiget, gror mere i venstre side og derved får hunden "kommodeben", ortopædkirurgen har nu sat en skinne på som skal tvinge benet til at gro lige.
Vi slap i første omgang for endnu en opereation.
Skinnen skal så skiftes hver 10. dag for at holde presset. Vi håber det vil lykkedes.

Da vi kom hjem fra Klagenfurt begyndte det at tordne og lyne og regne og det blev ved i ca. 12 timer. der faldt 51 mm. Det ser ud til, at blomster og køkkenhaven kunne li den gode regn.

Det første jordbær har fået farve og de første radiser er plukket. Roserne samt en del liljer blomstrer.

Nu er der sommer i Baldramsdorf i Østrig.I nat regnede der, der kom 51 mm. men storkene bor her endnu og der er kommet sne.

29. maj.


Vejret:
22º sol.

Så er solen igen højt på himlen.

Vi trænger til lidt luftforandring og hunden skal lære at være sammen med andre.

Vi tog en tur til Goldeckpanoramastrasse, her gik vi en meget kort tur, efterfølgende kørte vi et par km. ned til Mähderhytte hvor vi drak kaffe og spiste Nøddechokolde kage med flødeskum.


Her efterlod de mig og gik ind og drak kaffe, men de lod klappen stå åben så jeg kunne se dem.

Udsigten fra Mäderhytte ned mod Villach, med Karawankengebirge i baggrunden Slovenien /Italien.