August 2008.

Til forsiden.

1. august.

Vejret:
Kl. 08.00 15º sol.
Kl. 15.00 28º sol.
Regnmåler, 2 mm.
I dag gik turen op over  Nockalmstrasse. Pia ville tage nogle billeder fra søen Windebensee, som ligger lige op ad vejen.

På vej hjem kørte vi ind til Hotel Sur Post i Gmünd et rigtig hyggeligt sted at slå sig ned, det ligger i hovedgaden/på torvet, her spiste vi Keiserschmarrn, de laver så absolut den bedste vi har smagt.


Billed fra Windebensee.
Windebensee.Windebensee.


Nockalmstrasses højeste punkt 2042 .Stenfigurer med Murmeldyr.

2. August.

Vejret:
Kl. 08.00 17º sol.
Kl. 15.00 25º sol.
Regnmåler 11 mm.
Ekstremt hagl, lyn og tordenvejr kl.  ca. 20.00.
I dag kørte vi til Seeboden og gik ind i Bonzaimuseet. Der er Bonzaitræer som er over 100 år gamle.

Da vi kom tilbage til campingpladsen ville vi gå hen for at afhente post. Vi har nu fået artiklen som var i avisen i lørdags.

På vej derop hilste vi på et par danske re fra Rødovre, de ville gerne vide lidt om området her, så vi inviterede dem over til en "kop kaffe".

De ankom og umiddelbart efter meddelte Pia at vi godt kunne berede os på at gå ind der ville komme regn, lyn og torden, hun er efterhåden en bedre vejrprofet.
Regn, torden og lynild kom og jeg skal lige love for vi også fik hagl, nu skal vi se på campingvognen i morgen om vi har fået haglskader. Det vil ikke være godt hvis dette er sket. Vi er trætte af at have så meget kontakt med vores forsikringsselskab.Billeder fra Bonzaimuseet i Seeboden.

Haglvejr på Burgstaller Camping.Vi er meget spænte på at se taget på campingvognen når der bliver lyst.Dan, Majbrit og Anders fra Rødovre.


3. august.

Vejret:
Kl. 08.00 17º sol.
Kl. 15.00 28º sol.
Regnmåler 14 mm. incl. hagl.
Da kl. var 20.10 i går aftes startede det værste uvejr vi har oplevet. Det regnede, lynede og tordnede i den grad. De største hagl var mellem 3 og 4 cm. store, ingen var i tvivl om at det var alvorligt.

Så er det dagen derpå, vi har nu inspiceret skaderne på vores nye campingvogn.

Hele taget er bulet af hagl.

Der er skader på ca. 2000 campingvogne her i området.

Ledelsen på campingpladsen har lavet et dokument som man kan bruge som bilag til sit forsikringsselskab, der er lidt stille på pladsen pt.

Vi har fået en Italiener som nabo han havde ikke set sin skade før vi viste ham den, han blev lidt lang i hovedet.Sådan ser taget ud over det hele.Buler, Buler og Buler

Dette kan med rette kaldes en "Bio bil" blade og grene blev hamret af træerne.

4. august.

Vejret:
Kl. 08.00 15º sol.
Kl. 15.00 29º let overskyet.
Så er der afsendt skadesanmeldelse på haglskaden, bilen er vasket for at se om den også havde taget skade, det havde den ikke.

Louise og Niels Peter fra Toftlund  kom lige forbi med et par dåser "kaffe" de havde lånt i går, da de var kommet forsent til  købmanden.

Louise, Jodlerbamsen og Hans Peter.

5. august.

Vejret:
Kl. 08.00 18º letoverskyet.
Kl. 15.00 25º
Regnmåleren 2 mm.
I dag havde vi tilmeldt os en tur op til Lammersdorfer Alm, her skaulle vi søge efter Granater (halvædelstene).

Granaterne vi finder er ikke af så høj en kvalitet Kl. 10.00 kørte en kortege på ca. 20 biler mod Lammersdorfer Alm, her blev vi modtaget af ejeren af Lammersdorfehütte, han forklarede en del om granater og at der i hele verden kun er fire stedder hvor det er muligt at finde granater
Granaterne vi finder er ikke af så høj en kvalitet som de Bömiske fra Tyskland.

Fra Lammersdorferhütte gik vi i ca. ½ time.

Hver familie blev udstyret med en hammer og mejsel, vi havde selv medbragt en mukkert og to mejsler. Der blev hamret og renset med tænger og vi fandt da et par meget flotte eksempler. Det viste sig desværre at de Østrigske mejsler ikke er så nemme at ramme så pt. sidder jeg med en sort/blå finger og negl.

Kl. 17.00 deltog vi i et kursus med Hrr. Burgstaller som viste hvordan vi skulle slibe og bearbejde de fundne granater, der blev slebet skrabt og monteret.
Der hamres og graves.Efter arbejdet blev der indtaget Osteanretning med Kærnemælk.Hrr. Burgstaller hjælper med at slibe på maskine.                      Elias som var vores guide på turen underviser også.En meget konsentreret fru Lunk i bagrunden.                               Hrr. Burgstaller limer granter på glasplader
                                                                                                         og monterer i fatninger.Færdig arbejde.

6. august.

Vejret:
Kl. 08.00  18º sol.
Kl. 15.00 28º sol.
Ren afslapning i solen.

7. august.

Vejret:
Kl. 08.00 18º sol.
Kl. 15.00 29º sol.

Der er for varmt til af foretage sig noget som helst.
Hilste på en familie fra Horsensegnen.


8. august.

Vejret:
Kl 08.00 13º regn.
Kl. 15.00 27º sol.
Regnmåler 15 mm.
Kl. 07.10 tog f...... ved det hele, der kom lyn, torden, regn og hagl, 15 mm. i løbet af  ½ time. Ikke så store hagl som i lørdags men nok til at en del fik haglskade.

Vi har været på værksted med vores bil, den højre siderude ville ikke køre ned.
Det har i længere tid ikke virket fra knappen i højre side og nu ville den heller ikke fra den venstre side mere.
Vi gjorde hvad vi kunne for at forklare at vi troede det var en løs forbindelse, de tog hele beklædningen af døren og efter ca. 1 time meddelte værkføreren at det var motoren i vindue hejset der var ødelagt.
Han mente det kunne laves for omkring 1500.-  kr. og at de skulle have bilen i 2 dage. Vores svar til dette var meget klart, så skulle de bare samle den igen. Værkføreren erkendte da også at de lige var blevet Hyundai værksted og han anbefalede os at køre til Hyundai i Klagenfurt (han skrev adresse og telefonnummer op til os) og vi skulle ikke betale for det de havde lavet. Fin service.
Efter de havde samlet døren i gen, fik vi udleveret nøglerne og jeg startede bilen, Pia trykkede nu på knappen til ruden, og vupti, nu virker den upåklageligt, det var nok som vi sagde, en løs forbindelse. Værkføreren blev lidt rød i hovedet, men ville stadig ikke have betaling.


9. august.

Vejret:
Kl. 08.00 14º overskyet.
Kl. 15.00 22º let skyet.
Regnmåler 21 mm.
Det regnede indtil kl. 01.30 i nat.

Egentlig havde vi regnet med at køre op mod Nassfeldpasset for at fotografere, men da vejret skiftede til overskyet blev turen afbrudt i Villach hvor vi handlede lidt forskelligt.

Vi købte bananer som vi spiste til dessert (Tjæreby Special),  grillede bananer med brun farin, Whisky og dansk piskefløde på dåse. I Østrig og de fleste andre lande sydpå, kan man kun købe flødeskum på dåse tilsat sukker.
Vores Østrigske bagboer Hermine og Norbert som kommer fra Wien, og ligesom os har en fast plads, blev inviteret og deltog i denne del af spisningen.


10. august.

Vejret:
Kl. 08.00 10º sol.
Kl. 15.00 26º sol.
Via CDU og Fam. Lysdal har vi fået kontakt med Marianne Hatzenbichler, hun er dansker og bor sammen med sin østrigske mand og datter i Seeboden.

Marianne har besøgt os her på pladsen, hun har givet os en del gode råd vedr. fast ophold i Østrig. Hendes mand arbejdede en tid i den Østrigske Kosulat i København, her søgte han efter nogle souvenirs, det fik han, hun hedder Marianne, - hendes egne ord -.


11. august.

Vejret:
Kl. 08.00 14º sol.
Kl. 15.00  28º sol.
I dag gik turen så op til Nassfeldpasset mellem Østrig og Italien. På vej op til passet kom vi til den sø vi ville tage foto af.

Pia er ikke tilfreds med billederne men jeg har da besluttet at sætte nogle på.

Vi spiste vores madpakke ved søen på Sonnenalp.
Søen hedder Bodensee.Vandet har en utrolig flot farve.Søen ved Sonnenalp på Nassfeldpasset hvor Østrig og Italien grænser op til hinanden.


Et lille kapel til minde om de faldne i 1. og 2. verdenkrig.

12. august.

Vejret:
Kl. 08.00 14º sol.
Kl. 15.00 28º sol.
I dag har der igen været vaskedag.

Jeg har været rundt og fotografere alle legepladserne her på campingpladsen, en dansker havde fået den ide at her ikke er noget for børn. Nu sætter jeg billederne ind på linket til Burgstaller.

Til aften gik vi til marked i Döbriach, her fik vi pølser med kartoffelsalat og Sauerkraut. Fruen drak Diesel og jeg fik et par store øller, vi hilste på et par af de faste gæster.

Pt. er der serveret Melon.


13. august.

Vejret:
Kl. 08.00 14º sol.
Kl. 15.00 28º sol.
Kl. 11.00 kørte vi til Turracher Höhe, her besøgte vi et Museeum/Butik, hvor vi så på ædelstene. En utrolig flot Butik/Museeum. Her var ædelstene og forsteninger fra det meste af verden.
Der var forstenede pindsvin fra Limfjorden, man kom næsten til at længes hjem. Ekspedienten havde lært sprog kun kunne sige "Rødgrød med fløde".

Kl. 15.30 kom vores Italienske naboer på besøg de ville takke for vores hjælp den dag de kom. De havde en flaske Chianti med. De har et par tvillinger som er ret livlige, de er i prøve alt alderen..Stykke af forstenet træstamme.

Krystaller.

Trilobit fra Marokko

Bord og stole lavet af forstenet træ

Forstenet træstamme med kogler.

Krystalkugle med forskellige ting i.

En meget flot forstenet træstamme. ca. 1 m. høj.

Amatyst i flækket sten.

Smaragder fra Columbia.

Krystalkugle med meget fine tråde.

Trådkrystaller på sten.

Amatyster.

Stykker af forstenede træstammer.

Flot forstent træstamme.

Bjerg krystaller af anselig størrelse, ca. 1 m. høj.

Rosenkvarts.
De største af forsteningerne og krystaller kommer fra Brasilien og Arizona, en del af de mindre er fundet her i Kärnten.
Det er forbudt at tage forsteninger og bjergkrystaller med ud af Østrig.
Ovenstående er kun en meget lille del af udstillingen.Ludovika og Ricardo med mor og far.


14. august.

Vejret:
Kl. 08.00 18º let skyet.
Kl. 15.00  28º let skyet.
I dag skulle der så slåes græs. Det gik ikke helt som forventet.

Slåmaskinen sendte en sten op på siden af en tyskers bil og lavede en lille bule og lakken blev slået af. ØV. ØV. ØV. En ny skadesanmeldelse til forsikringen.


15. august.

Vejret:
Kl. 08.00 18º skyet.
Kl. 15.00 21º regn., lyn og torden.
Regnmåler 15 mm.
Det har regnet en del i nat med både lyn og torden.

Kl. 12.00 startede et nyt regnvejr også med lyn og torden.

Kl. 23.00 det har regnet uafbrudt siden kl. 12.00, der er pt. kommet ca. 55 mm.

Det har lynet og tordnet i ca. 11 timer, det er helt utroligt, det farer frem og tilbage. Det lyder rigtig slemt her mellem bjergene.

I det Østrigske fjernsyn melder man om oversvømmelser omkring Hermagor ca. 70 km. herfra. Det ser ud til at det er løjet af nu.


Pia har fået et af sine billeder godkendt til Google Earth.

Billedet er fra søen Lago Del Predil i Italien nær ved den Østrigske grænse.

Billedet kan ses på 46º 25,02.73" N    13º 33,18.23" E


16. august.

Vejret:
Kl. 08.00 14º støvregn.
Kl. 15.00 22º sol.
Regnmåler: 60 mm.

Så er der blevet tørvejr igen, det ser ud til at nogle har fået vand i nd i forteltet, rundt om os hænger der sider fra fortelte og gulvtæpper i hækkene.

Hollænderne har forladt os, de fylder enormt meget på en campingplads. Der er blevet ro igen. Det er som om de er en stor familie der hele tiden råber til hinanden.17. august.

Vejret:
Kl. 08.00 14º let skyet.
Kl. 22º sol.
Marianne fra Seeboden gav os et tip om at køre op til Pichlhütte, en jausenstation (restaurant) som ligger oppe i almen lige over Seeboden.

Det viste sig at være et særdeles udmærket tip, det ser ud til at værten - selv om han var lidt mut - har en særdeles god humor.

Vi drak kaffe og spiste Apfelstrudel, nok den største vi har fået (Mariannes er bedre).Fra teressen har man fin udsigt over Seeboden.

Hvor ligger så lige Pichlhütte?
Som det står skrevet, mellem Himlen og Seeboden.

Brettl-Jaus´n kan fås på en meter eller en halv meter.

Selv om komfuret er anvendt på anden vis,
kan man stadig købe varm mad.


Hvad mon han laver?.

Et par ravne sidder og venter på at få nogle rester.

Stambord for:
Gæster, Jægere, Ryttere og andre Løgnhalse.


Selv om hütten ligge oppe i 1400 meters højde og kun kan arriveres ad grusveje, er der alligevel brug for et hjemmelavet cykelstativ, der var en cykel her da vi ankom.


18. august.

Vejret:
Kl. 08.00 12º sol.
Kl. 15.00 25º
Regnmåler 1 mm.

Så har siden rundet 25000, hvem var nr. 25000 ???.19. august.

Vejret:
Kl. 08.00 12º sol.
Kl. 15.00 28º sol.
Efter indkøb  af lyskæde i Villach gik turen til Goldeck ved Spittal. Man kommer  der til med en svævebane af den ældre type med een stor kabine. Fra dette bjerg kan man se uendelig langt, Mölltal, Liesertal, Drautal og hele Millstätter See.

Det er en oplevelse at have udsigt til de steder man har besøgt oppe på almen ved Millstätter See. Pichlhütte, Alexanderhütte og Lammersdorferhütte.

I aften går turen til marked i Döbriach.På vej op, lige efter mellem stationen.

Her har vi nået toppen Pia nyder udsigten.

Millstäter See med Döbriach i højre ende af søen.

Millstätter See.

Her ses motorvejen mod Gmünd, Salzburg og Danmark.

Hen over bjerget ses vejen mod Italien, Slovenien og til Spanien den 25. september..

Her er Mölltal med Glockner bjergene i baggrunden.

I baggrunden ses Nochbjergene.

20. august.

Vejret:
Kl. 08.00 14º sol.
Kl. 15.00 22º overskyet.
Træls vejr , vi ser olympiade og spiller Rommikub.


21. august.

Vejret:
Kl. 08.00 18º overskyet.
Kl. 15.00
Regnmåler, 5 mm.
Kl. 10.00 tog vi med Hrr. Burgstaller op til hans Almhütte i St. Oswald. Vi havde meldt os til turen i går og bestilt grillpølser, vand og øl. 7,5€.
Vi mødtes ved udkørsel 2 hvor vi fik en beskrivelse af vejen op til hytten som viste sig at være en hel gård med jord, skov og bjerg.
Vi var omkring 50 personer. Da vi kom frem fik vi hver en af Hrr. Burgstaller hjemmelavede æblesnapse.
Nu skulle vi så på vandretur op i bjergene og skoven, her gik vi på svampejagt.
Vi fandt en del Kantareller som vi nu skal spise til aften.
Da vi kom tilbage blev der grillet pølser og brød,vores tyske nabo spillede på guitar og sang en masse dejlige fællessange som vi kendte en del af.
Vi fik et længere foredrag om det er at bo på en sådan gård med røgkøkken.
loftet i køkkenet var sort som en negers r.. og der lugtede meget røget.
En særdeles vellykket tur ud i naturen.


Borde og bænke er kommet frem.

Hrr. Burgstaller og en af campingpladsens hjælpere.

Medens vi gik tur blev der tændt to bål så vi kunne grille når vi kom tilbage.

Hrr. Burgstaller forklarer os om dengang køkkenet blev brugt som "røgkøkken" loftet var mere sort end vægene.

Der drøftes hvilket nummer vores tyske nabo
Paul nu skal spille.


Da vi var færdige med at grille tog børnene over.

Gårdens gamle mølle som ikke anvendes mere.

Her blev øl og vand holdt kølige.


22. august.

Vejret:
Kl. 08.00 14º tåge.
Kl. 15.00 24º sol.
Kl. 12.30 ringede vores mobil, det var Anni og Jens Øhrstrøm som lige ville meddele at de sad og drak en øl hos Ritch'i. De er nu instaleret hos gasthaus Käfer og bliver her i 5 dage.

Kl. 15.30 kørte vi til Seeboden, vi var inviteret til ost og vin hos Marianne og Gerald, hun er dansker han er østriger og huset er hans fødehjem. De er et par helt utroligt glade og gæstfrie menesker. De bor i et enormt dejligt hus hvorfra der er udsigt over Milstätter See.
De har en datter Chantall på 9.
Datteren og hendes veninde havde lavet bordkort og pyntet rigtig flot op.
En rigtig hyggelig eftermiddag.

Marianne og Gerald har givet os en masse gode råd vedr. fast ophold i Østrig.

23. august.

Vejret:
Kl. 08.00 14º overskyet.
Kl. 15.00 17º overskyet.
Regnmåler 1 mm.
Kl. 10.00 kørte vi med Anni og Jens mod Ossiacher See, på vejen var vi lige til loppemarked i Treffen.
Vi havde besluttet at tage svævebanen op til Gerlitz. Det viste sig at være så koldt oppe på bjerget at vi meget hurtigt fandt ind på en restaurant og spiste Kaisersmarrn.

På vej hjem var vi inde på skofabrikken Gabor som har et fabriksudsalg ved fabrikken i Spittal, Jens investerede i et par meget lækre sko,  Kr. 325.-  hos Gabor, Kr. 1100.- i Danmark.
Kl. 17.00 startede det med at regne.


24. august.

Vejret:
Kl. 08.00 14º let skyet.
Kl. 15.00 22º sol.
Regnmåler 13 mm.
I dag gik turen til Maltatal og Kölnbreinspärre. Herfra kørte vi til Nochalmstrasse. Nochalmstrasse er en af vores favoritter, her er så flot en natur.


Vandfald i Maltatal.

Ved museet Zechner Alm på Nochalmstrasse bliver
man modtaget med fuld musik.


Anni, Jens og Poul på Kölbreinspärre.

Mere musik på Nochalm.25. august.

Vejret:
Kl. 08.00 11º sol.
Kl. 15.00 22º sol.
I dag har vi taget en slapper på båden Kärnten, den store rundfart.
I aften går turen til Bergfried hvor vi skal nyde udsigten og spise noget godt mad.26. august.

Vejret:
Kl. 08.00 11º sol.
Kl. 15.00 25º let skyet.
I dag har vi bestilt service til bilen, den skal til Hyundai i Villach torsdag kl. 10.00.

Kl. 18.00 kommer Anni og Jens så kører vi til marked i Döbriach.27. august.

Vejret:
Kl. 08.00 17º overskyet.
Kl. 15.00 24º sol.
I dag er vi begge blevet klippet.


28. august.

Vejret:
Kl. 08.00 14º sol.
Kl. 15.00 24º sol.
Kl. 11.15 leverede vi bilen hos hyundai i Villach. Kl. 12.30 kørte vi derfra 224€  - ca. 1700.- kr. - fattigere. Samme service koster over 4.000.- kr. i danmark. Timelønnen var 64€ - 485.- kr. + moms. Det er samme billige pris i Spanien.

I dag er der kommet nogle danskere fra Sæby i nordjylland, dem må vi lige have en snak med, det er jo fra min hjemegn.


29. august.

Vejret:
Kl. 08.00 15º sol.
Kl. 15.00 25º sol.
Kl. 11.00 kørte vi en tur ind i Mölltal, vi er kørt gennem dalen mange men har aldrig besøgt de små byer. Vi har også footograferet en borg som ligger et stykke oppe, borgen hedder Falkenstein, man skal gå ca. 20 min. for at komme derop, det skal prøves.

På vejen mellem Vinklern og Lienz går der en vej op i almen, her ligger et værtshus der hedder Schöne Aussicht, der er en formidabel udsigt over Lienz, her spiste vi en stor portion salat.


30. august.

Vejret:
Kl. 08.00 12º sol.
Kl. 15.00 25º
Pt. har vi et formidabelt fint vejr, men det ser ud til vi får en lille regnbyge på mandag.
I dag har vi gået en tur langs søen på den side hvor der kun er en gang og cykelsti. Der er en rigtig flot udsigt over søen og op i bjergene.

Der vaskes igen.

Vi har igen talt med de menesker som kommer fra Sæby, manden som hedder Jimmy kender alle dem jeg går til "torsdagsmøde" med når jeg er i nordjylland. Jimmys arbejder på autoværkstedet som ligger på hjørnet når vi kører ned til Grønborg Line, hans far er medejer af værkstedet.

31. august.

Vejret:
Kl 08.00 16º overskyet.
Kl. 15.00 25º  sol.

Til forsiden.